cs

Špekáčky

Špekáčky jsou pro českého spotřebitele tradiční výrobek. I když je dnes velmi módní grilování mas a grilovacích klobás, stále je mnoho spotřebitelů, kteří dají přednost před marinovaným kuřecím steakem této mnohem vydatnější klasice. Opékání špekáčků nad otevřeným ohněm patří k létu a prodeje této speciality nás o tom každoročně přesvědčují. Dalším velmi oblíbeným způsobem konzumace těchto výrobků jsou špekáčky naložené v kyselém kořeněném nálevu s cibulkou, papričkou nebo feferonkou. Těchto takzvaných utopenců se v českých zemích prodá velké množství.

V sousedních zemích jsou špekáčky nebo podobné výrobky známé, ale většinou se konzumují ohřáté (ve vodě nebo páře), stejně jako ostatní párkové výrobky. 

Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.